Valentino

Categorie : allround achtergrond
Genre : allround

Demo Materiaal: AUDIO1, AUDIO2, AUDIO3, AUDIO4, AUDIO5, AUDIO6, VIDEO1

Valentino heeft een repertoire van 4 uur Italiaanse muziek.
Van oude Napolitaanse liederen, liedjes zoals "O sole mio", gezellige liedjes zoals "Marina" en "Volare", tot de nieuwste Italiaanse top-40 muziek van Eros Ramazotti, Laura Pausini e.a.
Hij speelt ook liedjes die iedereen herkent van Marco Borsato (Margherita), Paul de Leeuw (Per Lei) die oorspronkelijk van Riccardo Cocciante zijn.
Uw gasten zullen de Italiaanse sfeer kunnen proeven.

Verkort repertoire overzicht :
Alla fine della strada, Luna luna, Sharazan, Amore scuza mi, Marina, Tarantella 1, Che sara, Margherita, Tarantella 2, Ciao bambina, Muzica é, Tarantella medley, Cose della vita, O sole mio, Ti amo, Felicita, Parla piu piano, Tornero, Gente di mare, Per lei, Tu soltanto tu, Gloria, Prima notte d'amore, Una emotion para sempre, La Solitudine, Quando quando, Volare, Lasciate mi cantare, Se bastasse una canzone.


VALENTINO'S ONE MAN BAND

Op 6-jarige leeftijd begon Valentino met vioollessen.
Op zijn 14e kwam daar ook nog de gitaar bij, tot op heden zijn grote passie.
Valentino speelt ook verdienstelijk keyboard, en behaalde tevens een aantal eerste plaatsen op zangconcoursen.
Al op jonge leeftijd stond hij voor grote volle zalen met zijn toenmalige band Cameleon.
Hij speelde in heel Europa in diverse bands.
In Nederland heeft hij de laatste 17 jaar met alle bekende artiesten op het podium gestaan.
Met een mengsel van uitstekende geluidskwaliteit, virtuoos spel en zeer veel ervaring staat hij garant voor een perfect verzorgde avond.
Valentino zal voor u en uw gasten moeiteloos van instrument wisselen, en daarbij zal hij u met zijn prachtige stem laten genieten van liedjes van oud tot nieuw.
Zijn repertoire omvat zo’n 1000 liedjes in alle muziekstijlen.
Ook is er een grote keuze aan anderstalig: Italiaans (± 4 uur), Grieks, Balkan, Zuid-Amerikaans e.d. Uw gasten zullen versteld staan van zijn schitterende gitaarspel dat hij aan tafel serveert.
Eén blik op uw gasten en Valentino weet zijn repertoire feilloos aan te passen aan hun smaak.


DUO VALENTINO

De prachtige bij elkaar passende stemmen, de professionaliteit waarmee de instrumenten worden bespeeld en de gezelligheid waarmee Marieke en Valentino hun repertoire weten over te brengen zijn de ingrediënten voor een 100% geslaagde avond.
Of het nu gaat om een receptie of een stevig feest, duo Valentino weet bij uw gasten de juiste snaar te raken.
Van rustige luistermuziek tot de meest bekende dance classics, van de Griekse Zorba tot de nieuwste Top-40 liedjes, akoestisch of versterkt, zij kunnen ze moeiteloos overbrengen.
Met twee gitaren en twee stemmen wordt eerst luistermuziek gemaakt, waarna het feest in alle hevigheid mag losbarsten.

Door middel van draadloze systemen kan Valentino ook tussen uw gasten spelen en zo wordt het contact snel gemaakt.
Omdat geen enkel feest hetzelfde is spelen ze niet volgens een van te voren opgesteld programma maar gaan ze in op de wensen van uw gasten.

Marieke stond op de middelbare school al op de planken als zangeres van de schoolband en trad later jarenlang voor het voetlicht met de allround band The Real Company.
Ook solo had zij succes met haar platen “Something about you” en “So turned on”.
Marieke is een zeer ervaren zangeres die in vrijwel alle muziekstijlen prima uit de voeten kan. Met haar krachtige stemgeluid krijgt ze iedereen de dansvloer op, maar vertolkt ze met evenveel gemak een gevoelige ballad.


TRIO VALENTINO

Spetterende show, aangepast aan uw gasten, inclusief licht & geluid.
We starten rustig tot iedereen binnen is en dan laten we het feest beginnen.
Wij maken er een sport van om het iedereen in de zaal naar zijn zin te maken.
Dat doen wij door een groot repertoire van alle genres.
Van jaren-60 tot nu, dance classics, feestmuziek en muziek uit verschillende landen (Italiaans, Spaans, Z-Amerikaans, Grieks, Klezmer, Zigeuner etc).
Ook qua volume passen we ons aan aan uw wensen.

Al ruim 30 jaar is Johan met passie actief in de muziek.
En ruim 20 jaar daarvan verzorgde hij reeds concerten met een percussie-ensemble.
Mogelijk zult u hem nog herkennen van zijn muzikale werkzaamheden bij diverse omroeporkesten zoals bijv. Freddy Golden of Harrie van Hooff en zijn drum-/percussiewerk bij o.a. Lee Towers.
Meer recent speelde hij drums bij een rondreizend theaterprogramma van de Zonnebloem, met artiesten als Frits Lambrechts, Robert Paul en Joke de Kruijff.
Ook speelde hij drums in de Big E-Award winnende show van het Dolfinarium.

Als het echt feest moet zijn: Trio Valentino


TROUBADOUR

Speciaal voor recepties, het verwelkomen van de gasten, etentjes en andere gelegenheden waar de muziek bedoeld is ter opluistering en niet te overheersend moet zijn, heeft Valentino een troubadouract waarmee hij tussen uw gasten loopt en, alleen of samen met de gasten, liedjes zingt en ze begeleidt met de gitaar.
Het repertoire is zeer gevarieerd van mooie luisterliedjes van Ronan Keating, Romeo, Lionel Richie… tot swingende dansmuziek zoals Proud Mary, Celebration, Angel, en daarnaast ook muziek uit verschillende landen: Spaans, Italiaans, Grieks etc.
Hij kan helemaal akoestisch spelen, maar ook met behulp van achtergrondbegeleidingen prachtige maar tegelijk virtuoze gitaarsolo’s maken.
De gasten hebben altijd veel invloed bij het kiezen van het repertoire en zij zullen regelmatig meezingen.