Trio Siciliano

Categorie : klassiek traditioneel opera
Genre : siciliaanse volksmuziek

Demo Materiaal: Duo Compilatie , Duo Marina , AUDIO1, AUDIO2, AUDIO3, AUDIO4, AUDIO5, AUDIO6, AUDIO7, AUDIO8, AUDIO9, AUDIO10, AUDIO11, AUDIO12, VIDEO1, VIDEO2, VIDEO3, RTL4 ECHT WAAR

Alleen beschikbaar als DUO SICILIANO!

Duo Siciliano treed licht versterkt op, op manifestaties, tijdens tuinfeesten of op een terras van een restaurant. 

Wervelende tarantella’s, het opgetogen Volare… Als Duo Siciliano speelt, waan je je in het zonnige Italië. 
Klanken die je zult herkennen van de film The Godfather voeren verder naar het zuiden, naar Sicilië, waar zanger/gitarist Giuseppe vandaan komt. 
  
Naast Siciliaanse volksmuziek brengt het duo klassiekers als Marina en O Sole Mio en populaire nummers uit latere jaren, zoals Via Con Me van Paolo Conte. 
  
Het geheel wordt omlijst door de tinkelende tonen van de mandoline, bespeeld door Hans, die daarmee zorgt voor de typisch Italiaanse klankkleur.
 


Trio Siciliano

De Siciliaanse broers Pino en Antonio Sotera vormen het kloppend hart van Trio Siciliano, beiden als zanger én muzikant.
Pino speelt gitaar, Antonio accordeon en conga’s.

De beide broers kwamen in de 80-er jaren naar Nederland en begonnen Ristorante-Pizzeria Tarantella op de Wandelweg in Wormerveer.
Ze namen niet alleen hun eet cultuur mee maar ook hun muziek.
Sinds enkele jaren zingen en spelen ze hun Siciliaanse volksmuziek samen met mandolinespeler Hans Wesseling onder de naam Trio Siciliano.

Het Trio speelt regelmatig in het eigen restaurant en het zusterbedrijf in Wijk aan Zee.
Ook worden ze veel gevraagd op Italiaanse thema avonden, feesten enz.

Bezetting: Zang, accordeon, gitaar en mandoline.

Repertoire: Siciliaanse Volksmuziek

Het Tarantella Trio kan ook akoestisch (lopend zonder versterking) optreden, op manifestaties, tijdens tuinfeesten of op een terras van een restaurant.

De complete Italiaanse sfeer beleven is natuurlijk eerst een optreden van het Trio Siciliano (tijdens het eten, maar ook om te walsen of een tarantella te dansen/springen) en daarna de Tarantella Band (van wegdromen in nostalgie tot uit je dak gaan met opzwepende pop en latin songs).