Sulla Visita Da - La Famiglia Siciliana

Categorie : acts theater varieté
Genre : ontvangst act

Op bezoek bij ………

De arriverende gasten worden bij de deur ‘Bien Venuto’ geheten door Don Cor Leone en zijn lieftallige echtgenote Donatella, Maria.
Volgens goed Siciliaans gebruik, vertrouwen wij alleen op God en zullen alle anderen, zelfs geliefde familieleden daarom gefouilleerd moeten worden op eventueel verboden wapens en andere genotsmiddelen, je weet tenslotte nooit hè”.
De visitatie gebeurd op authentieke wijze en volgens eeuwenoud ‘’La Famiglia Leone’’ gebruik en wordt door zowel de Don als zijn vrouw zelf uitgevoerd.

De gasten zijn van harte welkom op het 25-jarig huwelijksfeest van Don Cor Leone en zijn geliefde Donatella en uiteraard word de ‘’Godfather’’ in ruste (tenslotte heeft hij alles aan zijn zoon ‘’Carlo’’ overgedragen, die helaas in het afgelopen voorjaar samen met zijn vertrouwelingen en ‘’consiglieri’’ tragisch om het leven zijn gekomen door een noodlottig ongeval) erg emotioneel tijdens de ontvangst.

Don Cor heeft altijd een voorliefde gehad voor eten en wijnen en heeft zich na de dood van zijn zoon met zijn kleinkinderen teruggetrokken in een prachtig wijnland gebied op Sicilië en heeft zich toegelegd op het creëren van de heerlijkste gerechten en de meest smaakvolle wijnen komen van zijn grond.
Donatella heeft natuurlijk ook een behoorlijke vinger in de Italiaanse pasta en staat in heel Italië bekend om haar Minestrone soep (bijvoorbeeld).

Zij zullen, samen met het catering personeel de smaakpapillen van uw gasten in de loop van de avond verwennen met verfijnde Italiaanse gerechten en andere heerlijkheden op een met de opdrachtgever, locatie en catering afgestemd tijdstip.

Tijdens het diner (buffet) wordt er natuurlijk stevig bijgepraat met familieleden en delen Don Cor Leone en Donatella hun liefde voor elkaar en voor La Famiglia uitgebreid met uw gasten in hun rondgang door de zaal.
Uw gasten lopen een groot risico deelgenoot te worden van tot nu toe diep verborgen gebleven familie geheimen en de kans is aanwezig dat Donatella na een glas wijn teveel losbarst in oeverloze confessies bij voor haar volslagen vreemden, of zichzelf verliest in de azuurblauwe ogen van een van de gasten.
Zij is een devoot ‘Maria aanbidster’ en verkondigt haar geloof dan fanatiek het zij met de nodige zijsprongetjes hier en daar.
Haar echtgenoot kan het vrouwelijke geslacht zeker ook waarderen en steekt dit niet onder stoelen of banken.

Don Cor Leone en Donatella zullen vervolgens uw gasten uitnodigen voor ‘’Il Dolci’’, het dessert, waarna het eventueel nog mogelijk is om na het uitbundige tafelen de benen te strekken en de 25-jarige liefde van beide echtelieden te vieren met dansen en feesten.

Tenslotte, want helaas aan alles komt een eind en ‘’si, la vita e bella’’ maar om 23:00 uur zullen zij alle gasten bedanken voor hun aanwezigheid op hun huwelijksfeest en dat zij met hen dit heuglijke feit hebben mogen vieren en er bovendien zonder kogelgaten vanaf zijn weten te komen en nemen zij op Siciliaanse wijze afscheid van de gasten en wensen hen een goede reis terug naar La Casa Sua.

Eventuele presentatie van b.v. programma, de inhoud en opstelling van het buffet, introduceren van speeches en evt. verder entertainment en/of artiesten, speciale gebeurtenissen zoals b.v. jubilarissen, mededelingen van huishoudelijke aard etc. kunnen door dit echtpaar desgewenst en indien voorbereid worden uitgevoerd.
Logistieke begeleiding van uw gasten vanaf l’entrata tot l’uscita.
Uitdelen van zogenaamde ‘’Give-aways’’ aan de uitgang is ook mogelijk.