Pierluigi Collina Look Alike

Categorie : acts theater varieté
Genre : look alike

BENNO WONINK de eerste Pierluigi Collina lookalike in Nederland die beschikbaar is voor evenementen, openingen, beurzen, open dagen en fotoshoots.

De laatste jaren wordt Benno regelmatig aangesproken als lookalike van Collina.
Vooral zomer 2011 in Italië had hij veel bekijks op straat.Pierluigi Collina (Bologna, 13 februari 1960) is een Italiaans voormalig voetbalscheidsrechter. Hij wordt gezien als een van de beste arbiters ter wereld.

Carrière

Hij behaalde een titel in de Economie in 1984 aan de Universiteit van Bologna. Gedurende zijn tienerjaren speelde hij als centrale verdediger voor een plaatselijke voetbalclub, maar in 1977 werd hij overgehaald om een scheidsrechterscursus te gaan volgen. Hier werd ontdekt dat hij zeer geschikt was voor deze baan. Binnen drie jaar floot hij op het hoogste niveau binnen de regio, terwijl hij ook in het leger moest. In 1988 mocht hij al de nationale derde divisie, de Serie C1 en de Serie C2 fluiten. Na drie jaar werd hij tot Serie B en Serie A scheidsrechter gepromoveerd.

Rond deze tijd kreeg hij een erge vorm van alopecia, waardoor hij al zijn gezichtshaar verloor en hij zijn opvallende kale verschijning kreeg. Nadat hij in 1995 43 Serie A wedstrijden had gefloten, werd hij op de FIFA-scheidsrechterslijst geplaatst. Hij floot vijf wedstrijden op de Olympische Zomerspelen 1996, inclusief de finale tussen Nigeria en Argentinië. Ook floot hij de finale in de Champions League in 1999 tussen Bayern München en Manchester United. Hij bereikte het hoogtepunt van zijn carrière in 2002, toen hij de finale van het Wereldkampioenschap voetbal mocht fluiten. Hij mocht ook de finale van de UEFA Cup tussen Valencia en Olympique Marseille fluiten.

Het EK in 2004 was zijn laatste grote internationale optreden als scheidsrechter omdat hij de maximale leeftijd van 45 jaar had bereikt. De Italiaanse voetbalbond wilde de grote Collina niet kwijt en besloot dat hij een jaartje mocht verder fluiten in de Serie A. Dit duurde echter niet lang, want op 29 augustus 2005 besloot hij te stoppen met het fluiten van voetbalwedstrijden, nadat hij door de Italiaanse voetbalbond (FICG) overgeplaatst werd naar de Serie B wegens het aangaan van een sponsorcontract met Opel, tevens sponsor van AC Milan.

Collina werd tussen 1998 en 2003 door de internationale federatie voor voetbalgeschiedenis en -statistieken zes keer op rij tot 's werelds beste scheidsrechter uitgeroepen.

In België was hij even kop van Jut toen hij in 2003 in de EK-kwalificatiewedstrijd België-Bulgarije een fout maakte. Het stond 0-0 toen Mbo Mpenza foutief werd gestopt in het strafschopgebied. Collina gaf geen strafschop. Als België deze penalty had benut, had het zo goed als zeker het EK 2004 bereikt. Enkele maanden later gaf Collina toe dat het wel een strafschop was.

Collina werd eind december 2006 aangesteld als technisch consulent van de Italiaanse scheidsrechterscommissie. Hij coacht de scheidsrechters in de Serie A en Serie B.