In Cucina Con La Mamma - Kookreis

Categorie : kunst culinair cultuur
Genre : kookreis

Onze kookreizen naar Italië zijn de gelegenheid bij uitstek om te ervaren wat het betekent Italiaan te zijn. Door te koken en te eten met uw Italiaanse "moeder", leert u alles over de Italiaanse culinaire tradities, gewoonten, mentaliteit en taal.

De kooklessen worden in het Nederlands gegeven door Barbara Summa, geboren en getogen Abruzzese uit een horecafamilie, culinair publiciste bij Italië Magazine en La Cucina Italiana en moeder van Elianto en Luca.
In haar kookcursussen leert zij het Nederlandse publiek de hoofdzaken van de ware Italiaanse keuken.

De karakteristieke kenmerken hiervan zijn volgens haar eenvoud en trouw.
Eenvoud in de bereiding, met respect voor de smaakcombinaties van de ingrediënten.
Trouw aan de ingrediënten van een gerecht, aan het seizoen, en aan de plaats van herkomst.
Met de kookreizen naar Italië wil Barbara u kennis laten maken met een manier van koken en eten die alle aspecten van de bewoners, de cultuur en de producten van een gebied omvat.

De kookreis leidt ons naar de middeleeuwse burcht van San Pio, een bergdorp binnen het natuurpark Parco Nazionale del Gran Sasso in het binnenland van Abruzzo.

Tijdens de kookreis wordt veel tijd besteed aan het samen koken.
Daarbij voegen we ons naar de lokale manier van koken: geen vast programma, maar avontuurlijk op zoek gaan naar de beste ingrediënten die het voorjaar ons biedt om allerlei lekkere gerechten te maken en te eten.

Naast koken heeft u gelegenheid om in de natuur te wandelen, de prehistorische, Romeinse en Middeleeuwse geschiedenis van de streek te ontdekken, en om markten, steden, ambachtslieden en producenten van culinaire specialiteiten te bezoeken.
Of gewoon om van het "dolce far niente" te genieten.

Zoekt u een actieve en creatieve vakantie, houdt u van de Italiaanse keuken, wilt u een prachtige en niet toeristische streek leren kennen of wilt u een totale Italiaanse ervaring beleven, dan kunt u niet om deze reis heen.


Reis Onder deskundige leiding van uw gastvrouw en kok bezoekt u steden en dorpen en ziet en bewondert u mooie en bijzondere schatten van Abruzzo.

Beleef Uw gastvrouw laat u ‘proeven’ van het Italiaanse leven en verzorgt de kooklessen.
Het karakteristieke van de keuken en recepten zijn eenvoud en trouw.
Eenvoud in de bereiding, met respect voor de smaakcombinaties van de ingrediënten.
Trouw aan de ingrediënten van een gerecht, aan het seizoen, en aan de plaats van herkomst.

Geniet U heeft vrije tijd. U deelt dit naar eigen wens in. U bezoekt zelf de regio of geniet van de rust en ontspanning op uw prachtige accommodatie.

www.eccoitalia.nl