Giovanni Caminita - Italiaanse Chefkok

Categorie : kunst culinair cultuur
Genre : kookworkshop

Demo Materiaal: Radio Interview

Giovanni Caminita is te boeken voor interactieve (muzikale) kookworkshops voor bedrijven, winkel(centrum) acties en publieks evenementen.
Onder leiding van het professionele 24kitchen kookteam zullen de gasten / bezoekers een onvergetelijke originele Italiaans kookclinic beleven vol humor, passie en eventueel een vleugje muzikaliteit.

De Italiaan Giovanni Caminita (1964) wordt geboren in Palermo, Sicilie en begint op zestienjarige leeftijd zijn muzikale loopbaan als basgitarist.
Hij komt op 19-jarige leeftijd naar Nederland, op uitnodiging van de Amsterdamse club Blue Note.
Hij speelt in de bands van Henk Westbroek, Wolter Kroes en Marco Borsato, waar hij nu nog steeds de vaste bassist is.
Verder produceert hij ook platen.
Hoewel zijn muzikale carrière glansrijk verloopt, heeft Giovanni nóg een enorme passie in zijn leven: koken.

Bij zijn oma in de keuken proefde Giovanni al de heerlijkste gerechten.
Nog steeds zijn haar bereidingen favoriet, en blijft ze, zoals bij zoveel Italianen, Giovanni’s grote idool op kookgebied.

Waarom?
“Omdat je bij nonna Petrotta alle ingrediënten kon proeven”.

De typisch Italiaanse benadering van eten en koken is diep verankerd in Giovanni.
Eten is alles voor hem: het belangrijkste en leukste moment van de dag.

Giovanni ziet het als zijn grootste verdienste dat hij van twee hobby’s zijn brood heeft kunnen maken: “Dat is toch cool?”.
Ooit hoopt hij zijn eigen Trattoria ‘Da Giovanni’ te openen.
Voor 24Kitchen presenteert hij de Italiaanse afleveringen van Grenzeloos Koken.
Dit programma neemt de kijker mee op wereldreis, met als doel het publiek kennis te laten maken met verschillende culturen en hun culinaire tradities.
Giovanni is de perfecte gastheer: met zijn passie, authenticiteit en culinaire kennis zal hij de kijker op onnavolgbare wijze weten te verleiden.

Zijn levensmotto?

“Geniet van de dag en je maaltijd. Ook is de pasta van je partner niet al dente!”