Regalo Del Prosecco

Categorie : kunst culinair cultuur
Genre : relatiegeschenk

Mooie Italiaanse Prosecco in een luxe geschenk verpakking.
Of als een los flesje mini Prosecco (200 ml) met een kaartje om de fleshals bijgesloten in een ‘Goodiebag’.
Stijlvol om tijdens de feestdagen of tijdens een speciale gelegenheid weg te geven maar ook prachtig om te krijgen.

En wat dacht u om de gasten van uw feest een mooi fles Spumante te geven in een houten Prosecco kist met een eigen ontworpen etiket waarmee u een blijk van waardering uitspreekt!

Kortom, alle denkbare relatiegeschenken op het gebied van Prosecco en andere Italiaanse wijnen zijn mogelijk.


Uw etiket op een fles prosecco?

Prosecco met een eigen (gepersonaliseerd) etiket is een uniek relatiegeschenk om uw relaties op een bijzondere manier te verrassen.
Een Prosecco met een eigen etiket is leverbaar vanaf 12 flessen in diverse prijsklassen.


De Prosecco Goodiebag:

Bestaat uit een mooi tasje met een flesje Prosecco, een Italiaans kaasje, een flesje Olijfolie e.d.
Alle onderdelen kunnen wederom gepersonaliseerd worden.
Op het etiket van het flesje Prosecco kan een personelijke boodschap of enig andere wens worden geuit!
Daarbij kunnen allerlei accessoires worden bijgevoegd zoals een chrome Prosecco dop die ook gegraveerd kan worden.


Wilt u samen met ons uw Prosecco pakket samenstellen?

Of misschien een Prosecco proeverij?

Alles is bespreekbaar!


Wat is Prosecco?

Prosecco is een witte druivensoort waar Italiaanse, mousserende wijn van gemaakt wordt in een gebied ongeveer 50 km ten noorden van de stad Venetië in de regio Veneto.
Vooral ten noorden van Venetië vinden we de wijngebieden van het oostelijke deel van van Veneto, onder andere in de heuvels rond Treviso.
Hier, bij het plaatsje Valdobbiadene, vinden we talloze producenten van Prosecco, de zeer populaire en lichtvoetige, lichtparelende wijn van deze streek, op basis van de gelijknamige druif -Prosecco dus.
Prosecco is van origine een druivensoort, zoals chardonnay, maar de benaming wordt vaak gebruikt om de wijnsoort aan te duiden.

De prosecco-wijn wordt gemaakt van de prosecco-druif en vrijwel altijd volgens een speciale methode: de méthode Charmat of cuve close.
De methode houdt in dat de tweede gisting in een gesloten tank plaatsvindt, waarbij het door die gisting geproduceerde koolzuurgas oplost in de wijn.
Door het veel grotere volume van de tank, zal deze tweede gisting veel sneller verlopen dan bij bijv. champagne (dat een tweede gisting op fles kent).
Dit procedé geeft de prosecco-wijn zijn frisse, schuimige mousse.

De meeste prosecco's hebben een wat lagere koolzuurdruk en worden ook wel 'Vino frizzante' genoemd.
De fles volstaat meestal met een stevige kurk met het bekende touwtje (spago) eromheen.
Een kroonkurk als afsluiting wordt ook wel toegepast bij frizzante-wijnen.
Het alcoholpercentage van deze prosecco's ligt vaak rond de 10 à 11 procent.

Prosecco wordt ook verkocht als 'spumante'.
Deze wijn heeft een wat hogere koolzuurdruk en wat meer mousse.
De flessen zijn meestal sterker en de afsluiting is voorzien van een metalen vlechtwerkje (muselet) zoals bijv. champagne.

Prosecco kan heel goed als aperitief gedronken worden.
Net als de Spaanse Cava en andere goedkopere mousserende wijnen wordt Prosecco vaak als alternatief voor champagne gedronken.
Sommige Prosecco's kunnen in de buurt komen van de verfijnde smaak van een Champagne.