Degustazione Di Olii Di Oliva

Categorie : kunst culinair cultuur
Genre : proeverij

Olijfolie Proeverij

Een van de oudste symbolen van de landen rond de middellandse zee is de olijfboom.
Geëerd door de goden vanwege haar heilzame werking en de vele toepassingen, van lampolie om tempels te verlichten tot smaakmaker in de keuken.

De smaak van de olie extra virgine en olijfolie is net zo verschillend als de smaak van een Chianti classico of Barolo.
Bodem, klimaat gebruikte olijven, de productie, opslag en bewaren bepalen naast vakmanschap de smaak en kwaliteit.
Wij selecteerden voor u exclusieve olijfolie uit verschillende provincies. Ambachtelijk gemaakt en handmatig geplukt.

U proeft olio extra Virgine aangevuld met olijfolie met toevoeging van... ja dat ziet u op de proeftafel...

De tafel is sfeervol gedecoreerd met kruiden, olijven specerijen etc.


Er zullen 8 tot 10 soorten olijfolies geproefd kunnen worden.
Inclusief brood e.d. om de olijfolie mee te proeven.
Aangevuld met diverse olijven.
En dit alles op een compleet gedecoreerde tafel.
Deze proeverij is op basis van ongeveer 1,5 uur en op basis van inloop (dus dat de gasten kunnen langslopen en proeven).


Olijfolie:

De smaak van olijfolie wordt bepaald door de bodem waar de olijfboom staat, de leeftijd van de olijfboom, het klimaat en de ligging van de boomgaard.
Natuurlijk is de kennis en kunde van de maker.
De olijfboom is daarnaast één van de oudste symbolen van de landen rond de middellandse zee en heeft een geschiedenis die 6000 jaar oud is.