Degustazione Di Formaggi

Categorie : kunst culinair cultuur
Genre : proeverij

Formaggi – Italiaanse Kazen

De gasten kunnen bij deze proeverij verschillende soorten proeven; een uitdaging voor de kenner.

Casanova had zo zijn eigen methode om vrouwen te verleiden; jawel met Kaas!
Samen met onze culinaire specialist maken we een rondje langs de ambachtelijke kaasmakerijen van Italië. Kazen uit verschillende provincies staan bij deze proeverij centraal.
Onze specialist vertelt verhaal van de Italiaanse kaas, de geschiedenis de productie en de verschillende smaakstijlen; dit gelardeerd met vrolijke anekdotes.

Witte kazen, Witschimmelkaas, roodbacterie kaas, blauwader kaas halfzachte en harde kazen van verschillende leeftijd.
Jonge, belegen, oude en extra oude kaas gemaakt van, schapen, geit, koe of buffelmelk.

De kaasjes worden geserveerd met heerlijk versgebakken brood.

Presentatie
Wij maken een sfeervolle tafel met kaas en brood.
De gasten kunnen zelf de keuze bepalen wat zij willen proeven.


Er zullen 8 tot 10 soorten kazen geproefd kunnen worden.
Inclusief brood e.d. om de kaas mee te proeven.
En dit alles op een compleet gedecoreerde tafel.
Deze proeverij is op basis van ongeveer 1,5 uur en op basis van inloop (dus dat de gasten kunnen langslopen en proeven).