Cibo Di Strada Italiano - Italian Street Food
Categorie : attracties catering faciliteiten
Genre : italian street food
Mobiele Catering is de trend van dit moment!
Er komt veel kijken bij de organisatie van een bruiloft, evenement of verjaardag.
Nog moeilijker is het om iets origineels te vinden op het gebied van catering.
Met Cibo Di Strada Italiano treft u de ideale partner op het gebied van Mobiele Catering.
Onze mobiele Piaggio Ape zorgt voor een glimlach bij uw gasten.
Of wij uw gasten nu verwennen met onze verse pasta op locatie of Italiaanse broodjes.
Cibo Di Strada Italiano doet er alles aan om uw evenement te laten slagen.
Wie?
Cibo Di Strada Italiano voor iedereen.
Van kleinschalig kinderpartijtje tot Italiaans evenement met honderden bezoekers.
Wij staan voor ambacht, kwaliteit en innovatie.
Wat?
Vanuit onze originele Piaggio Ape bereiden wij de dagverse STREET FOOD.
Dit ”grappige Italiaanse driewielertje” kan volledig worden ingericht naar het gekozen concept.
Verse pasta op locatie, Italiaanse gazpacho op uw strandfeest of onze huisgemaakte Italiaanse tiramisu op uw evenement.
Onze mobiele catering is flexibel inzetbaar en zorgt altijd voor een glimlach bij uw gasten.
Waar?
Onze mobiele Piaggio Ape krijgt overal de aandacht.
Of het nu gaat om een Italiaans evenement, bruiloft catering of een kleinschalig kinderpartijtje, wij zorgen voor een onvergetelijke dag!
Enkel mogelijkheden:
Only Pasta:
Keuze uit drie soorten pasta:
Pasta penne
Strozzapreti
Spaghetti
Keuze uit drie soorten saus:
Bolognese - Huisgemaakte tomatensaus met rundergehakt, ui en knoflook
Primavera - Een vegatarische saus op basis van diverse voorjaarsgroenten en kruiden
Carbonara - Roomsaus met pancetta, pecorino en ei
Alle pasta's worden geserveerd in trendy street food beker met vers geraspte Parmezaanse kaas en rucola
Deze portie is niet geheel maagvullend maar onderdeel van een maaltijd
Zoet & Zo:
Huisgemaakte tiramisu
Vers fruitsalade met sinaasappel, vanilleroom
Donkere chocolademousse met gekarameliseerde pecannoten en een vleugje Ammaretto
IJs scheppen met keuze uit 3 soorten incl. hoorntje
Crème brulée roomijs
Aardbeiensorbet
Yoghurt roomijs
Only Soup (met Italiaanse ingrediënten!):
Pompoen sereh soep met koriander
Bospaddestoelensoep
Italiaanse tomatensoep met basilicum en croutons
Thaise currysoep met gember, kokos en limoen
Bourgondische groentensoep met rundergehaktballetjes
Mais kerriesoep met geroosterde kippendijtjes
Rijkgevulde soep van scharrelkip en tuingroenten
Erwtensoep met rookworst en roggebrood met huisgemaakt Zeeuws spek
Mosterdsoep met gerookte zalmsnippers
Kreeftensoep met bieslook en crème fraîsche
Onze huisgemaakte soepen worden geserveerd in kartonnen soepbeker met deksel vergezeld van boerenland- en naanbrood
Italian Street Food per regio:
LOMBARDIA: schisetta con la mortadella.
LIGURIA: focaccia di Recco.
VENETO: cicheti a Venezia, bacalà, trippe e sardee in saor – ovvero in una specie di carpione di cipolle e aceto – su polenta o pane abrustolito; folpeti, ancora a Venezia, cartocci di polipi lessati e lumachine di mare conditi con aglio e prezzemolo.
TOSCANA: lampredotto a Firenze; 5 e 5 livornese, 5 cent di pane e 5 di torta di ceci da associati a un bicchiere di spuma bionda; necci nella Garfagnana, specie di piade fatte con la farina di castagne; sgabei dalle parti di Massa Carrara, strisce di pasta di pane salata o zuccherta in superficie.
EMILIA: gnocco fritto a Modena, piccoli rombi di sfoglia fritti nello strutto; erbazzone a Reggio Emilia, una torta salata farcita con bietole, uove e parmigiano; pinzone a Ferrara.
ROMAGNA: piadina.
MARCHE: olive ascolane, panino con le spuntature ad Ancona, cioè le budellina di vitello cotte alla brace.
UMBRIA: panino con la porchetta.
LAZIO: pizza e immortali supplì di riso; filetti di baccalà fritto (indirizzo obbligato: “Er filettaro de Santa Barbara”, in zona Campo de’ Fiori).
PUGLIA: panzerotti a Foggia, pupiddhri nel Salento, cartocci di pescetti fritti marinati.
CAMPANIA: graffe a Napoli, una specie di bomboloncini fritti; sempre a Napoli calzoncini alla mozzarella e pomodoro e frittate di pasta, oltre a tutti gli stili di pizza.
CALABRIA: morzeddu, panino con le interiora di vitello in salsa piccante.
SICILIA: arancini, stigghiola e pane con la meuza, ossia budella d’agnellino farcite con la mollica di pane fritta e milza a Palermo; sfinciuni a Ragusa, pane-pizza con salsa di pomodoro e caciocavallo ragusano.